Ενέδρα έστησαν ένοπλοι σε ανώτατο διοικητή των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ανοίγοντας πυρ κατά του οχήματος στο οποίο επέβαινε στην περιοχή του Ντονέτσκ. Ο Πάβελ Γκουμπάρεφ, ο οποίος είχε χρίσει εαυτόν «κυβερνήτη» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές από το φιλορωσικό κίνημα του Πάβελ Γκομπάρεφ δήλωσαν ότι το αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση στην περιοχή του Ντονέτσκ ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ροστόφ-ον-Ντον προς τη Ρωσία.

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στύλο και ο ίδιος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ροστόφ-ον-Ντον. Κατά πληροφορίες οι υπόλοιποι συνεπιβάτες του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν.

Ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση είναι επί του παρόντος διαθέσιμες

Η σύζυγός του δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-tass πως ο Πάβελ Γκουμπάρεφ δεν είχε δεχθεί σφαίρες και οι τραυματισμός του οφείλεται στην ανατροπή του οχήματος μετά την επίθεση.

Ο Πάβελ Γκουμπάρεφ είχε βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην πρώτη γραμμή της κατάληψης της έδρας της περιφερειακής διοίκησης στο Ντονέτσκ από εκατοντάδες φιλορώσους. Ο ίδιος αυτοαποκαλούνταν «κυβερνήτης» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» που κήρυξαν οι αυτονομιστές εν μέσω της σύγκρουσης με το Κίεβο.

Οι αυτονομιστές εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της επαρχίας του Ντονέτσκ και παρά την εκεχειρία της 5ης Σεπτεμβρίου μεταξύ φιλορώσων και ουκρανικής κυβέρνησης οι μάχες μαίνονται σε αρκετές περιοχές και ιδίως γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να έλθει ενώπιος ενωπίω με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αργότερα εντός της εβδομάδας στο Μιλάνο. Μεταβαίνει στις συνομιλίες λέγοντας «πως δεν τρέφει ψευδαισθήσεις».