Σχέδιο για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να φθάσει στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρους επεξεργάζεται η κυβέρνηση, μελετώντας και την ανταποδοτικότητα του μέτρου ως προς την τοπική κοινωνία.

Αυτό ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη,ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου Red Business Forum (συνέδριο για την αγορά ακίνητης περιουσίας) που πραγματοποιείται στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο Μέγαρο Μουσικής, τονίζοντας ότι«βρισκόμαστε, ήδη, από χθες στην επόμενη ημέρα. Βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή. Όλοι έχουν πιστοποιήσει τις σημαντικές προόδους που έχει κάνει η χώρα μας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και τη Νέα Υόρκη».

Επιπλέον, η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για την ανάγκη θωράκισης του τραπεζικού συστήματος, ενώ όπως έκανε γνωστό, υπό επεξεργασία βρίσκεται σχέδιο σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες.

Καταλήγοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, μίλησε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τονίζοντας ότι σημαντικά κεφάλαια έχουν ήδη τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων προς διευκόλυνση των ιδιωτών, αλλά και θεσμικών κεφαλαίων, προκειμένου να επανεκκινήσει η αγορά ακινήτων.

Εξάλλου, για τη δυναμική της βιώσιμης πόλης ως πόλου ανάπτυξης μίλησε, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πλέον «είμαστε μια χώρα ελκυστική στις επενδύσεις».

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ και επισήμανε τη σημαντική οικονομική και αναπτυξιακή δυναμική που προκύπτει μέσω της ενεργειακής εξοικονόμησης των κτιρίων, αλλά των γενικότερων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι υπό επεξεργασία βρίσκεται από κοινού με τον τραπεζικό τομέα σχέδιο της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο μπορεί, όπως είπε ο υπουργός, να επιφέρει ένα θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά και να εξασφαλίσει τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων «πράσινων» θέσεων εργασίας.