Το Lexus NX 300h είναι το μοντέλο που εκπροσωπεί την ιαπωνική μάρκα στην κατηγορία των μεσαίων SUV . Η επιβλητική εμφάνιση του είναι το ένα ξεχωριστό σημείο του μοντέλου. Το δεύτερο στοιχείο του είναι το εξελιγμένο υβριδικό σύνολο που κρύβει κάτω από το καπό του το νέο μοντέλο. Συγκεκριμένα, το Lexus NX 300h διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων (ο οποίος αποδίδει 143 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 197 ίππους τη στιγμή που η μέση εργοστασιακή κατανάλωσή του σταματά στα 5,0 λίτρα/100χλμ με τις εκπομπές CO2 να αντιστοιχούν σε 116 γρ./χλμ. Στην πράξη το Lexus NX είναι ένα εξαιρετικά άνετο και ήσυχο αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κύλισης.

Το εσωτερικό είναι ποιοτικό και ακολουθεί όσο μπορεί να είναι αυτό εφικτό τη σχεδιαστική λογική του αμαξώματος, με την κεντρική κονσόλα να αναπαριστά τη μάσκα. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και με έγχρωμη οθόνη εξαιρετικής πιστότητας, ενώ ακόμη μία έγχρωμη οθόνη υπάρχει στο κέντρο του ταμπλό 6,2 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων το χειρίζεται κάποιος μέσω περιστροφικού διακόπτη και στην καλύτερη περίπτωση (προαιρετικά) μέσω του touch pad (επιφάνεια αφής).

Ευρύχωρη και πρακτική είναι και η καμπίνα του, που προσφέρει αρκετό διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες αλλά και τα αντικείμενά τους, ενώ έχει και κάποιες έξυπνες λύσεις όπως αποσπώμενο καθρεφτάκι (για εσάς κορίτσια) αλλά και υποδοχή για ασύρματη φόρτιση κινητού (απλώς ακουμπάς επάνω το smart phone σου). Όσον αφορά το χώρο αποσκευών αυτός είναι στα 555 λίτρα και φτάνει στα 1.600 με την αναδίπλωση των καθισμάτων (κιτ επισκευής).

Το Lexus NX 300h διατίθεται ήδη στη χώρα μας σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με τιμές εκκίνησης τα 44.700 και 46.700 ευρώ. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και η κορυφαία έκδοση F Sport η οποία διαθέτει σχεδιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα, ειδικούς λογότυπους F Sport, σπορ καθίσματα, τιμόνι, πεντάλ, επιλογέα και δέρμα. Μάλιστα εφοδιάζεται και με σπορ ανάρτηση, G-Meter στον πίνακα οργάνων και πρόγραμμα οδήγησης Sport+ .