Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ήταν ο νικητής του πρώτου ρωσικού γκραν πρι της Φόρμουλα 1, στο Σότσι. Ο βρετανός οδηγός ξέφυγε έτσι ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία (17 πόντους) από τον ομόσταυλο του, Νίκο Ρόσμπεργκ ο οποίος ήταν στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Βαλτέρι Μπότας με Williams.

Η Mercedes με το 1-2 στην κατάταξη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές για πρώτη φορά στην ιστορία της. Την απονομή μάλιστα έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η νίκη του Χάμιλτον ήταν η ένατη εφετινή και η τέταρτη συνεχόμενη. Σημειώνουμε ότι απομένουν ακόμα τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος και ο επόμενος είναι στις 2 Νοεμβρίου στο Οστιν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ολες οι ομάδες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Ζιλ Μπιανκί που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Mie μετά το ατύχημα που είχε στη Σουζούκα. Ολοι οι πιλότοι, είχαν στα κράνη τους αυτοκόλλητο που ανέφερε «Όλοι μαζί με τον Ζιλ».

Η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes

2. Ρόσμπεργκ, Mercedes

3. Μπότας, Williams

4. Μπάτον, McLaren

5. Μάγκνουσεν, McLaren

6. Αλόνσο, Ferrari

7. Ρικιάρντο, Red Bull

8. Φέτελ, Red Bull

9. Ραϊκόνεν, Ferrari

10. Πέρες, Force India

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Χάμιλτον έχει 291 βαθμούς και ακολουθεί ο Ρόσμπεργκ με 274 και ο Ρικιάρντο με 199. Στους κατασκευαστές, η Mercedes αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με 565 βαθμούς και ακολουθούν:Red Bull (342),Williams (216),Ferrari (188) καιMcLaren (143).