τO αγωνιστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τσάρλι Γουίτινγκ, ανέλυσε τα στοιχεία που υπάρχουν ως τώρα, για το σοβαρό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί την περασμένη Κυριακή, στη Σουζούκα.

Ο Γουίτινγκ, υποστήριξε πως ο Άντριαν Σούτιλ έκανε τετακέ, ενώ ο Μπιανκί όχι, αν και πάτησε στο ίδιο σημείο που ήταν βρεγμένο.

Ο Γουίτινγκ είπε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια την ταχύτητα με την οποία η Marussia χτύπησε στον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Σούτιλ. «Το σύστημα που υπήρχε στη Marussia και έστελνε δεδομένα, καταστράφηκε με τη σύγκρουση. Ετσι, μένει μόνο η πληροφορία που παίρνουμε από το GPS, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε με ακρίβεια σε αυτό», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξε μηχανική βλάβη στο μονοθέσιο του γάλλου πιλότου και επεσήμανε ότι ο Μπιανκί «επιβράδυνε το μονοθέσιό του, αλλά το ερώτημα είναι πόσο».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν χρειαζόταν αυτοκίνητο ασφαλείας, μετά την έξοδο του Σούτιλ:.«Το μονοθέσιο του ήταν αρκετά μακριά από την πίστα και ο γερανός τόσο κοντά του, που δεν υπήρχε λόγος και η διαδικασία με τις κίτρινες σημαίες ήταν αρκετή».

Τέλος, παραδέχθηκε ότι στην αίθουσα ελέγχου του γκραν πρι δεν είδαν ζωντανά το ατύχημά του Μπιανκί και ότι ενημερώθηκαν γι’ αυτό από τους κριτές που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας.