Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπέβαλε την παραίτηση του στη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Μπαρτζώκα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ματς του Κυπέλλου την Πέμπτη.

Ετσι, το απόγευμα της Παρασκευής παραιτήθηκε και πλέον οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Πάτρας στο (άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ) θα είναι ο Μίλαν Τόμιτς.

Πιθανότερος ο Μπαρτζώκας

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης είναι στην κορυφή της λίστας των αδελφών Αγγελόπουλων ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Μπαρτζώκα.

Οπως είχαν αποκαλύψει Tanea.gr, το κλίμα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχε γίνει πλέον πολύ βαρύ στο λιμάνι μετά τον απίστευτο (με τον τρόπο που εξελίχθηκε, αλλά και βάσει των συνθηκών του αγώνα) αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο και ήταν θέμα χρόνου να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της καρδιάς του, την οποία οδήγησε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να σπάσει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στους τίτλους στην Ελλάδα.

Πολλοί «φωστήρες» του Διαδικτύου, και όχι μόνο, τους είχε πιάσει πρεμούρα και απορούσαν πως δεν παραιτήθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη από ευθυξία!

Δεδομένου ότι το ήθος του ανδρός είναι δεδομένο και αυταπόδεικτο μέσα από την πορεία του στο αθλητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες, Τanea.gr προχωρούν σε μια ακόμα αποκάλυψη. Ο κόουτς ήταν έτοιμος να παραιτηθεί λίγη ώρα μετά τη λήξη του προημιτελικού!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επειδή πάνω απ’ όλα είναι Ολυμπιακός (χωρίς να πουλάει Ολυμπιακοφροσύνη) και νιώθει στο «πετσί» του ως φίλος της ομάδας ακριβώς το πως νιώθει και ο απλός φίλαθλος, ήταν πρώτα απ’ όλα ο ίδιος έξω φρενών το βράδυ της Πέμπτης μετά τον αποκλεισμό.

Από το μυαλό του πέρασε αμέσως η παραίτηση και ενδεχομένως θα την είχε ανακοινώωσει ίσως και στη συνέντευξη Τύπου, αλλά η σχέση του με τους προέδρους, τους αδελφούς Αγγελόπουλους που τόσο τον στήριξαν και του έδειξαν την εκτίμησή τους, επέβαλλαν πρώτα να ενημερωθεί ο πρόεδρος.

Προσπάθησε μεταμεσονύχτια, από το ΟΑΚΑ να επικοινωνήσει με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι ο κόουτς αποφάσισε πως δεν θα ανακοινώσει τίποτε εάν δεν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που μαζί έγραψαν (στο Λονδίνο) μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Έτσι και έγινε και το απόγευμα της Παρασκευής μπήκε στα γραφεία των προέδρων αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

Το κλίμα στους κόλπους της ομάδας και ακόμα χειρότερα στους κύκλους των οπαδών του Ολυμπιακού θύμιζε καζάνι που βράζει και ο κόουτς Μπαρτζώκας αποφάσισε πως αυτός πρέπει να εκτονώσει την κρίση.

Σαφώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κάζο της Πέμπτης, αλλά και οι παίκτες του δεν είναι άμοιροι ευθυνών και δεν είναι τυχαίο πως όλοι ανέλαβαν 100% την ευθύνη κάτι που ανακοίνωσε (εκπροσωπώντας τους) ο Κώστας Σλούκας.

Σε μια ομάδα όμως ποτέ δεν μπορούν να φύγουν όλοι οι παίκτες και ο κόουτς Μπαρτζώκας αποτελεί παρελθόν. Μέσα σε 15 μήνες έζησε από τον απόλυτο θρίαμβο την πλήρη απαξίωση από μερίδα του κόσμου, που πάντα υπερβάλλει σε όλες τις μεγάλες ομάδες τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες.

Οι πρόεδροι δεν συνηθίζουν να παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ, αλλά εδώ διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ η ομάδα για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον.

Άλλωστε ο κόουτς ήταν έτσι και αλλιώς αποφασισμένος και δεν θα υπήρχε τρόπος να τον μεταπείσουν καθώς πάνω από όλα σέβεται τόσο τους ίδιους όσο και τον κόσμο και ήταν αδύνατον να παραμείνει μετά και από αυτό το πατατράκ, όσο και αν στον αθλτισμό υπάρχει και η ήττα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στα κρίσιμα λεπτά θύμιζε… πατάτες μπλουμ (χωρίς καμια διάθεση να θίξουμε τον θετικότατο Λετονό άσο του Παναθηναϊκού Γιάννις Μπλούμς) και έχασε από… μαθητές λυκείου και έναν σακατεμένο από τους τραυματισμούς Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο συνεργάτης του Μίλαν Τόμιτς θα κάτσει την Κυριακή στον πάγκο με τον Απόλλωνα Πάτρας στην πρεμιέρα -κεκλεισμένων των θυρών- του πρωταθλήματος σε ένα γνώριμο ρόλο καθώς και παλαιότερα είχε αντικαταστήσει τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Όμως η επόμενη μέρα φέρνει τους Πειραιώτες σε αναζήτηση προπονητή με τα δύο αδέλφια να εκτιμούν απεριόριστα την δουλειά του Φώτη Κατσικάρη τον οποίο δεν δεσμεύει συμβόλαιο με την εθνική, αλλά συγκεκριμένος όρος (από πέρυσι) που λέει ότι αν συμφωνήσει με ομάδα στην Ελλάδα αυτόματα δεν θα μπορεί να είναι προπονητής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον Πειραιά σε μια σεζόν που ξεκινάει πιο θυελλώδης από ότι τελείωσε πέρυσι με έναν ακόμα (απίστευτο) χαμένο τελικό και κατ’ επέκταση χαμένο τίτλο από τον Παναθηναϊκό.