Ξεπερνούν τους 200 για άλλη μία ημέρα, την τελευταία εβδομάδα, οι παράνομοι μετανάστες που επιχείρησαν να βγουν σε ελληνικά νησιά, στο Αιγαίο.

Ηδη, μόνο το πρωί και νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, συνελήφθησαν συνολικά 213.

Οι 76 από αυτούς εντοπίστηκαν το πρωί στην ευρύτερη περιοχή από την Αγριελιά έως τη Χαραμίδα Λέσβου, ενώ άλλοι 10 έγιναν αντιληπτοί από λιμενικούς στην περιοχή Αγριελιάς Κράτηγου.

Επίσης στη Λέσβο, 39 παράνομοι μετανάστες διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Παναγιούδας. Στη θέα πλωτού περιπολικού του Λιμενικού, την κατέστρεψαν (τελικά βυθίστηκε) κι έπεσαν στη θάλασσα.

Στη Σάμο, στον εντοπισμό και τη σύλληψη 44 παράνομων μεταναστών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες, οι λιμενικοί στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου, ενώ άλλους 25 εντόπισε πλωτό περιπολικό 0,8 ναυτικά μίλια βορειανατολικά του νησιού.

Στις Οινούσσες Χίου, 19 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη νησίδα Παναγία. Τους αντιλήφθηκε το τοπικό στρατιωτικό παρατηρητήριο και επιλήφθηκαν πλωτά περιπολικά.

Στην ίδια περιοχή, το βράδυ της Τρίτης οι λιμενικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή και 11 παράνομους μετανάστες, που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στη θέα πλωτού περιπολικού, ο χειριστής του σκάφους έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων από τους λιμενικούς, που ακινητοποίησαν τελικά το ταχύπλοο σκάφος και συνέλαβαν τον 41χρονο χειριστή του.