Πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές την Τρίτη όταν ένα σκάφος της βορειοκορεάτικης ακτοφυλακής έπλευσε σε αμφισβητούμενη περιοχή, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Χερσονήσου.

Το πλοίο της Βόρειας Κορέας ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς πριν αποχωρήσει από την περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση αξιωματούχου του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από το επεισόδιο δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας συχνά παραβιάζουν τη βόρεια θαλάσσια συνοριακή γραμμή την οποία αρνούνται να αναγνωρίσουν ως το όριο ανάμεσα στις δυο χώρες.

Το επεισόδιο αυτό ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων που έχουν σημειωθεί κοντά στο νησί Γενγκπιόνγκ, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, οι δυο εκ των οποίων ήταν πολίτες και οι άλλοι δυο στρατιώτες.

Την ίδια χρονιά νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό 46 νεκρούς ναύτες. Η Νότια Κορέα κατηγόρησε το βόρειο γείτονά της για την επίθεση, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ήταν κατά το παρελθόν θέατρο πολεμικών συγκρούσεων στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δεκάδες ναύτες και από τις δύο πλευρές.

Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας συχνά διασχίζουν τη λεγόμενη βόρεια συνοριακή γραμμή, την οποία αρνούνται να αναγνωρίσουν, προκαλώντας θερμά επεισόδια με τους νοτιοκορεάτες.