Η οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του άτυχου οδηγού της Φόρμουλα 1, ο οποίος δίνει αγώνα για τη ζωή του.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, «ο Ζιλ παραμένει στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Mie στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση».

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την οικογένεια μας, αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης για τον Ζιλ από ολόκληρο τον κόσμο μας δίνουν παρηγοριά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ειλικρινά την ευγνωμοσύνη μας.

Ο Ζιλ παραμένει στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Μίε στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη θεραπεία και φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν κάνει για τον Ζουλ μετά το ατύχημα.

Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή, Ζεράρ Σαϊλιάν, προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIA και του καθηγητή Αλεσάντρο Φράτι, νευροχειρουργό του πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία έπειτα από αίτημα της Ferrari.

Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και μίλησαν με την ιατρική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη θεραπεία του Ζιλ, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κλινική του κατάσταση και να μπορέσουν να συμβουλέψουν την οικογένεια. Οι καθηγητές Σαϊλιάν και Φράτι αναγνωρίζουν την άριστη φροντίδα που δίνει το νοσοκομείο και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.

Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Ζιλ. Μεγαλύτερη ενημέρωση θα δοθεί όταν κριθεί απαραίτητο».