Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κερδίζει τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας, αλλά επειδή δεν ξεπερνάει το 50% των ψήφων θα διεκδικήσει την εκλογή της στον δεύτερο γύρο από τον Εσιο Νέβες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως έδειξαν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Νέβες και όχι η Μαρίνα Σίλβα, η οποία ακολουθούσε τη σημερινή πρόεδρο κατά πόδας σε όλες τις δημοσκοπήσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα σε μερικές από αυτές εμφανιζόταν ότι θα την κέρδιζε στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, η αριστερή Ρουσέφ του Κόμματος Εργατών λαμβάνει το 41,4%, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB),τεχνοκράτης γερουσιαστήςΕσιοΝέβες το 33,8% και η περιβαλλοντολόγος ΜαρίναΣίλβα το 21,3%

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω» είπε η Ρουσέφ μιλώντας στη Μπραζίλια. «Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», προσέθεσε

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Η Μαρίνα Σίλβα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απέφυγε να πάρει θέση για τη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η συμμαχία, της οποίας ηγήθηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για να καθορίσει τη στάση της.