Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου με περιεχόμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από σπίτι, το 2013.

Συνελήφθη, κατόπιν σχετικού εντάλματος, στην Ανάληψη, 41χρονη υπήκοος Γεωργίας, πρώην οικιακή βοηθός των ενοίκων, ενώ σε βάρος τριών άλλων συνεργών της σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.

Οπως προέκυψε, στις 29 Σεπτεμβρίου πέρυσι, δύο εκ των δραστών μπήκαν στην εν λόγω κατοικία, στην Ανάληψη, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου, και με τη συνδρομή συνεργού τους που είχε αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφή και μία φωτογραφική μηχανή, συνολικής αξίας άνω των 205.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις-πρόγραμμα της ενοίκου και τη λεία που θα αποκόμιζαν, μέσω της 41χρονης συνεργού τους, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο συγκεκριμένο σπίτι.

Προκειμένου να αποτρέψουν την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους, οι δράστες εφοδιάστηκαν με τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε υπηκόους τρίτων χωρών.

Η 41χρονη και 34χρονος ομοεθνής συνεργός της έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν. Η γυναίκα για υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ο άντρας για τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και σύσταση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά τη σύλληψή της, κατά την έξοδό της από σπίτι ηλικιωμένου όπου εργαζόταν, η δράστης δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας στην Ανω Πόλη.

Η συλληφθείσα οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της.