Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θεωρεί γνήσιο το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται γάλλος υπήκοος ως όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία. Οι απαγωγείς ανήκουν σε αλγερινή οργάνωση που πρόσφατα διακήρυξη την αφοσίωσή της στο «χαλιφάτο» της ISIS. Το Παρίσι διαμηνύει πως η στάση του Παρισιού -που συνδράμει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ- δεν θα αλλάξει.

«Έχουμε δυστυχώς επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της «Ισλαμικού Κράτους» και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», που είχε διακηρύξει στα μέσα Σεπτεμβρίου την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος. Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Όμως ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας ότι θα εκτελέσουν τον 55χρονο γάλλο τουρίστα που ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας πιάστηκε όμηρος από τους τζιχναστιστές.

«Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.