Με δύο εκδηλώσεις, μία στη Χαλκιδική, το ερχόμενο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, και μία στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου, η ΝΔ θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα έχουν τρεις άξονες. Την ανάδειξη της ιστορικής προσφοράς της ΝΔ, την εξωστρέφεια της παράταξης και τη συναισθηματική συστράτευση των ανθρώπων της παράταξης διαχρονικά, όπως ανέφερε σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στις αρχές μας και στο όραμα για τη νέα Ελλάδα», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αφετηρία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης, και διευκρίνισε ότι οι προσκλήσεις είναι ανοικτές σε όλους όσοι έχουν καταγράψει μεγάλη ή μικρή διαδρομή στη ΝΔ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, καθώς «τα πρόσωπα από μόνα τους αν δεν συνοδευτούν από νέες πολιτικές δεν σηματοδοτούν τίποτα».

Πρόσθεσε ότι προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί επίσης ούτε σε κόμματα και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να έρθει αρχηγός άλλου κόμματος στις επετειακές εκδηλώσεις, απάντησε πως «προφανώς αστειευόμαστε, μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

«Απευθυνόμαστε κυρίως σε μεσαία στελέχη, που μπορεί να έχουν αποστασιοποιηθεί -ακόμα και με δικά μας λάθη- αλλά και σε άλλους που πιστεύουν στο νέο όραμα της παράταξης» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαμιμίκος ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση στη Χαλκιδική θα γίνει ακριβώς στην ίδια αίθουσα που είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο της ΝΔ, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και μετά τις 4 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στελεχών και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε πως στόχος της ΝΔ είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016. «Την κατάλληλη χρονική στιγμή, ο πρωθυπουργός θα προτείνει πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο κοινοβούλιο», τόνισε.

Ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε, επίσης, το επετειακό σήμα της ΝΔ, με μοντέρνα τυπογραφικά στοιχεία, με ρετρό αναφορές και με γωνιές που σηματοδοτούν το μέλλον, ενώ ανακοίνωσε τη λειτουργία της ιστοσελίδας 40xronia.nd.gr όπου θα αναρτώνται, φωτογραφίες, επετειακό υλικό, καθώς και σελίδα στο Facebook με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.

Επίσης, θα ανοίξει και έκθεση φωτογραφικού υλικού, θα δημιουργηθεί επετειακό βίντεο, θα υπάρξει μια ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια και θα δοθούν επετειακά pins.