Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας λαθραίων αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, το οποίο και εξαρθρώθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, εντοπίστηκαν το Σάββατο στη Νέα Μάκρη Αττικής, στο σπίτι 41χρονου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού-ήδη συλληφθέντα για την υπόθεση, καθώς και σε κατάστημα της μητέρας του, επιπλέον φιάλες και ετικέτες αλκοολούχων ποτών.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.290 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 6.100 χάρτινες ετικέτες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, τέσσερις πλαστικές φιάλες με άγνωστο υγρό, σφραγισμένη φιάλη με φωτιστικό οινόπνευμα, πλαστική φιάλη με βενζίνη, ταινίες συσκευασίας, πιστόλι σιλικόνης, τιμοκατάλογοι αλκοολούχων ποτών, 19 δελτία αποστολής κ.ά.

Κατασχέθηκε ακόμη το πολυτελές όχημα του 41χρονου, ως προϊόν νομιμοποίησης εσόδων από λαθρεμπορία.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος, προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές, δήλωσε ψευδώς λανθασμένη διεύθυνση κατοικίας, με σκοπό την απόκρυψη των κατασχεθέντων.

Οι ποσότητες των αλκοολούχων ποτών που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και δύο Βούλγαροι, 53 και 50 ετών.

Αρχικά, σε έρευνα σε φορτηγό που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη λαθραία διακίνηση, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 6.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών, ενώ σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως προπομπό κατασχέθηκαν 3.925 ετικέτες αλκοολούχων ποτών. Το ύψος των διαφυγόντων δασμών για τα συγκεκριμένα κατασχεθέντα ανέρχεται σε περίπου 59.000 ευρώ.