Κατάστημα στο οποίο πωλούνταν παράνομα κινητά τηλέφωνα εντόπισε στην οδό Ζήνωνος, στο κέντρο της Αθήνας, κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «Θησέας».

Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί-ο 29χρονος ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι, 27 και 30 ετών.

Στο εν λόγω κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, για τα οποία δεν υπήρχε κανένα παραστατικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η προέλευσή τους.

Αντιθέτως, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου ο 27χρονος, με τη χρήση ειδικών συσκευών και μηχανημάτων, επενέβαινε στο λειτουργικό των συσκευών και τις προσάρμοζε σύμφωνα με τις ελληνικές προδιαγραφές, προκειμένου να πωληθούν στην εγχώρια αγορά.

Επιπλέον, υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα επιτήρησης με οκτώ κάμερες, ώστε ο ιδιοκτήτης να ελέγχει τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στη διάρκεια του ελέγχου κατασχέθηκαν 300 συσκευές κινητών τηλεφώνων χωρίς παραστατικά, 36 βάσεις ελληνικών προδιαγραφών διαφόρων επώνυμων συσκευών κινητών τηλεφώνων, 10 πλαστές πλαστικές μεμβράνες γνησιότητας για συσκευές tablet, επτά συσκευές μεταφοράς δεδομένων για την αλλαγή του λογισμικού των συσκευών, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οκτώ κάμερες ασφαλείας και 295 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.