Τους τομείς στους οποίους θα ρίξει όλο το βάρος την ερχόμενη πενταετία η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική πρόνοια, η καθαριότητα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η αποδοτικότερη εργασία των υπαλλήλων, αλλά και ο αυστηρός περιορισμός στην οικονομική διαχείριση είναι ορισμένα από τα «στοιχήματα» που βάζει για τα επόμενα χρόνια ο Γ.  Μπουτάρης.

«Προτεραιότητα μας είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία στην πόλη. Δεν είναι μια ιστορία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο με δικά μας μέσα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Επίσης, στην κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να ρίξουμε βάρος», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην καθαριότητα της πόλης, στην αύξηση του πρασίνου αλλά και στο κυκλοφοριακό, σημειώνοντας πως θα «δυσκολέψει τη ζωή των αυτοκινητιστών», ενώ σ' όλα τα παραπάνω ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Όσο για τα οικονομικά του Δήμου, μίλησε, για αυστηρούς περιορισμούς στη διαχείριση, εξαιτίας των μειωμένων κρατικών εισπράξεων.

Εκτός όμως από τους πολίτες, στην προσπάθεια να αλλάξει «εικόνα» η Θεσσαλονίκη καλούνται να συμμετέχουν πρωτίστως οι δημοτικοί υπάλληλοι. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος ανέφερε την σκέψη να αναδεικνύεται «υπάλληλος του μήνα».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, μίλησε για deja vu: «Όποιος περίμενε να ακούσει ένα πρόγραμμα, με συγκεκριμένη στρατηγική και όραμα, έστω και με επικεφαλίδες, είναι βαθιά απογοητευμένος. Νομίζω ότι ζούμε ένα deja vu. Ο δήμαρχος επιχείρησε να μηδενίσει το χρόνο, λες και ξεκινάει σήμερα μια νέα προσπάθεια».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», ανέφερε πως ο δήμαρχος «επανέλαβε τις προεκλογικές υποσχέσεις της παράταξης του, με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές. Ο λαός λέει ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει και ο καλός ο δήμαρχος όλα τα αλέθει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από