Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο τέως πανίσχυρος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Στρος-Καν, είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να την κρατήσει μυστική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντομινίκ Στρος Καν μετέβη στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για δύο τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν:

Τα χρεόγραφα του ενός 1 δισ. ευρώ, που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση και δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του γνωστός δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του έγιναν όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε την επίσκεψη. Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Στρος-Καν ενδιαφέρεται για επενδύσεις.

«καθημερινά έχουμε στην Κύπρο επισκέπτες, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τον τουριστικό τομέα, τους ημικρατικούς οργανισμούς και στον τομέα της ανάπτυξης γης» διευκρίνισε.