Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 49χρονου υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης και 47χρονου ιδιώτη.

Συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες, απαίτησαν εκβιαστικά από 66χρονο, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις τελευταίας δημοτικές εκλογές, μεγάλο χρηματικό ποσό, αρχικά 120.000 ευρώ και κατόπιν 45.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (Facebook), αλλά και για να αποσύρει ο 49χρονος σχετικά ανηρτημένα δημοσιεύματα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ο 47χρονος ιδιώτης, ο οποίος προηγουμένως είχε παραλάβει ως προκαταβολή από τον 66χρονο 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.