Μετά την απογοητευτική πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Ρουμανία στην πρεμιέρα του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο, στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιχειρούν να επιστρατεύσουν τον εμβληματικό αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη όχι για επιστροφή στα γήπεδα – τελευταίο του ματς με τα γαλανόλευκα ήταν το δραματικό παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα στους «16» του Μουντιάλ – αλλά για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του ιταλού τεχνικού με τους διεθνείς.

Ο Ρανιέρι ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος από την πλευρά του ήρθε σε επικοινωνία με τον Καραγκούνη.

Ο 37χρονος έλληνας άσος, που μετρά 139 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος, υπογράμμισε πως προτεραιότητά του αυτό το διάστημα είναι η εύρεση του επόμενου σταθμού της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο αφού θέλει να παίξει ποδόσφαιρο τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο. Ο Καραγκούνης υπογράμμισε ότι αν δε βρει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί, τότε θα μελετήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας.

O Ρανιέρι αναμένεται να έχει τετ-α-τετ με τον Φερνάντο Σάντος στο συνέδριο της UEFA και της FIFA, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.