Ενας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης ( USB sticks ), κατασχέθηκαν σε σπίτια πρώην υπαλλήλων και ενός εξωτερικού συνεργάτη του Δήμου Μαραθώνας στο πλαίσιο της διερεύνησης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,καταγγελίας παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης εγγράφων στο Δήμο..

Η έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,. Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης ( USB sticks ), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή ενώ το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.