Την αποχώρησή του από τη διεύθυνση της διάσημης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ferrari και της ομάδας της στη Formula 1, στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρός της Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου FIAT.

Την προεδρία της Ferrari θα ασκεί από την ημερομηνία αυτή ο επικεφαλής της FIAT Σέρτζο Μαρκιόνε, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο θα αποχωρήσει έπειτα από δικό του αίτημα από την προεδρία της Ferrari στις 13 Οκτωβρίου, μετά τους εορτασμούς για την 60η επέτειο της παρουσίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι την προεδρία της εταιρείας θα κατέχει μετά την ημερομηνία αυτή ο Μαρκιόνε.

Ο 67χρονος Μοντετζέμολο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ferrari εδώ και 23 χρόνια, πληρώνει σύμφωνα με αναλυτές το τίμημα της απουσίας αποτελεσμάτων εδώ και έξι χρόνια από την αγωνιστική ομάδα της εταιρείας στη Formula 1.

Μόλις το περασμένο Σάββατο είχε διαβεβαιώσει πως θέλει να παραμείνει άλλα τρία χρόνια επικεφαλής της διάσημης φίρμας σπορ αυτοκινήτων.

Πριν από μόλις τρεις ημέρες, ο Μαρκιόνε, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό του ομίλου FIAT-Chrysler, υποστήριζε πως μια αλλαγή στην κορυφή της Ferrari  δεν είναι «στην ημερήσια διάταξη», υπογραμμίζοντας πάντως πως «ουδείς αναντικατάστατος».

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του Μοντετζέμολο είναι πολύ καλά, αλλά στην περίπτωση της Ferrari, ένας επικεφαλής πρέπει επίσης να κρίνεται από τα αθλητικά αποτελέσματα», είχε εξηγήσει προσθέτοντας πως «πάνε έξι χρόνια που δεν κερδίζουμε πλέον», αν και έχουμε «τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο».

Η Ferrari, ιδιοκτησία του ομίλου FIAT, είναι η πιο εμβληματική εταιρεία της F1 από το 1950 και έχει κερδίσει 15 τίτλους πρωταθλητή κόσμου στους πιλότους και 16 τίτλους πρωταθλητή στους κατασκευαστές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από