Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μία φάση, για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό της χαρακτήρα. Το σχέδιο αξιοποίησης, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση 2 ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει (α) μια έκταση 30.000 τμ περίπου, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, καθώς και (β) μια παραθαλάσσια έκταση 316.000 τμ περίπου, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.