Εχει να εμφανιστεί στα γραφεία της Monde από την ημέρα που παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας. Με μία επιστολή προς όλους τους συναδέλφους της, η Ναταλί Νουγκερέντ επιβεβαίωσε την Τρίτη το πρωί ότι αποχωρεί από τον οργανισμό για να ανοίξει «νέους ορίζοντες», χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί.

Το μυστήριο λύθηκε σχεδόν αμέσως. Σύμφωνα με μία σύντομη ανακοίνωση της Guardian, από 1η Οκτωβρίου η Νουγκερέντ θα εντάσσεται στο δυναμικό της βρετανικής εφημερίδας. «Η Νουγκερέντ – η οποία είναι δίγλωσση, καθώς έχει μεγαλώσει στη Βρετανία και τον Καναδά – θα έχει τη δική της στήλη, η οποία θα αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο την Ευρώπη, και θα έχει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις της ευρύτερης εκδοτικής ομάδας σχετικά με τη διεθνή επικαιρότητα και πολιτική», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Guardian.

Η Νουγκερέντ, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο τιμόνι της Monde, είχε επικριθεί από τους συντάκτες της γαλλικής εφημερίδας για την «αυταρχική» της διεύθυνση, κυρίως όσον αφορά την αναδιοργάνωση της σύνταξης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επτά αρχισυντάκτες υπέβαλαν την παραίτησή τους στις αρχές Μαΐου.