Πρεμιέρα με ήττα για τον Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής. Στο πρώτο παιχνίδι, για την προκριματική φάση του Euro 2016, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο άδειο (λόγω τιμωρίας), «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Ρουμανία με 1-0.

Ασχημη εμφάνιση για την εθνική, που είχε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν κατάφερε να πιέσει και να απειλήσει ακόμα κι όταν οι Ρουμάνοι έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολή Μαρικά στο 53′).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9′ με το πέναλτι του Μαρικά και το πρώτο μέλημα τους στη συνέχεια ήταν να προσέξουν την άμυνα και να «χτυπήσουν» με κόντρες.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ρουμανία κρατούσε εύκολα το μηδέν, καθώς η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει και οι καλύτερες στιγμές ήταν τα σουτ των Διαμαντάκου και Σάμαρη.

Ο Ρανιέρι, έκλεισε νωρίς (65′) τις αλλαγές, χρησιμοποιώντας Κονέ και Χριστοδουλόπουλο αντί Μάνταλου και Σάμαρη, όμως και πάλι δεν είχε αποτέλεσμα.

Κι όμως, στο 88′ η εθνική μπορούσε να «κλέψει» το βαθμό, όταν σε κεφαλιά του η μπάλα Τοροσίδη, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65′ Κονέ), Μάνταλος (65′ Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Σαμαράς (46′ Διαμαντάκος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Ρατς, Ταμάς, Χόμπαν (86′ Πρεπελίτα), Κίρικες, Τσίπσιου (90′ Τόργε), Πιντίλι, Μαρικά, Μαξίμ (67′ Ενάτσε), Στάνκου, Γκριγκόρε