Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull θριάμβευσε στο βελγικό γκραν πρι. Είναι η τρίτη νίκη του αυστραλού οδηγού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας με Williams. Ουσιαστικά ο Ρικιάρντο εκμεταλλεύτηκε την κόντρα δύο δύο οδηγών της Mercedes, του Νίκο Ρόσμπεργκ και του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον είχε καλύτερη εκκίνηση από τον Ρόσμπεργκ και πέρασε πρώτος, αλλά στο δεύτερο γύρο μια επαφή των δύο Mercedes είχε αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω ελαστικό στο μονοθέσιο του Βρετανού και να σπάσει η πτέρυγα του Γερμανού.

Το πρόβλημα για τον Χάμιλτον αποδείχτηκε σοβαρότερο και τελικά ο βρετανός οδηγός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αντίθετα, ο Ρόσμπεργκ κατάφερε σταδιακά να καλύψει τη διαφορά και τελικά να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Η κατάταξη:

1. Ρικιάρντο, Red Bull

2. Ρόσμπεργκ, Mercedes

3. Μπότας, Williams

4.Ραϊκόνεν, Ferrari

5.Φέτελ, Red Bull

6.Μάγκνουσεν, McLaren

7. Μπάτον, McLaren

8.Αλόνσο, Ferrari

9.Πέρες, Force India

10. Κβίατ, Toro Rosso

Στη βαθμολογία των οδηγών, προηγείται ο Ρόσμπεργκ με 220 βαθμούς και ακολουθούν, Χάμιλτον με 191, Ρικιάρντο με 156 και Αλόνσο με 119. Στους κατασκευαστές: Mercedes 411, Red Bull 254, Ferrari 158, Williams 150, McLaren 111.