Πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων θα προβλέπει ο νέος επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Ο Κώδικας που παρουσιάσθηκε την Παρασκευή από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν μεταξύ πολλών λύσεων για τη διευθέτηση του χρέους τους προς τις τράπεζες.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα δημοσιοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες τον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Η Κεντρική Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας στα τέλη Μαρτίου το οποίο και επικαιροποίησε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τις τράπεζες και τις ενώσεις καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Κώδικας θα προβλέπει πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση δανείων. Εναλλακτικά θα προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου του μη εξυπηρετούμενου δανείου, τη μείωση περιθωρίου κέρδους της τράπεζας από το εν λόγω δάνειο, την αλλαγή του τύπου του επιτοκίου χωρίς πέναλτι, την αντικατάσταση του παλαιού δάνειου με νέο, την μεταβίβαση του μη εξυπηρετούμενου δάνειου σε άλλη τράπεζα, κ.ά.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, Χ. Πρωτόπαπα, Δ. Καρύδη και Θ. Μωραϊτη για τον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και για τις νέες διαδικασίες που θα προβλέπει στην κοινή τους συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των κόκκινων δανείων δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και επιχειρήσεων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την προσεχή Τρίτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες που αναλαμβάνει το υπουργείο προς τη κατεύθυνση ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.