Αυξημένη αλλά μικρότερη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι την Τετάρτη και την Πέμπτη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου την Παρασκευή. Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες ξεπερνούν το 80% και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν το 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και για τον Αργοσαρωνικό.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 δρομολόγια, 10 από τη Ραφήνα και πέντε από το Λαύριο.

Την Τρίτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 20 δρομολόγια και αναχώρησαν 18.345 επιβάτες έναντι 21.717 πέρυσι. Από τη Ραφήνα έγιναν 10 δρομολόγια με 5.132 επιβάτες έναντι 6.253 πέρυσι και από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν πέντε δρομολόγια με 942 επιβάτες έναντι 1674 πέρυσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από