Η λαίδη της ποπ κουλτούρας σύντομα ανάμεσά μας. Η Lady Gaga στις 19 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο κάνοντας επίδειξη της φήμης της ως σύγχρονο φαινόμενο της μουσικής, του χορού και του θεάματος μέσα από την περιοδεία artRAVE the ARTPOP ball που ξεκίνησε τον Μάιο και ύστερα από 78 συνολικά συναυλίες θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 24 Νοεμβρίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και για το σόου της Αθήνας. Για το οποίο οι προδιαγραφές παραγωγής παραμένουν σε επικές διαστάσεις. Οπως καταγράφει το φύλλο εργασίας των τεχνικών, μηχανικών σκηνής, μουσικών, χορευτών, ενδυματολόγων και χορογράφων που δουλεύουν για τον σχεδιασμό του ARTPOP ball συμπληρώνοντας 21.346 εργατοώρες.

Από αυτό το δυναμικό των συνεργατών και συντελεστών οι 144 συνοδεύουν τη Lady Gaga σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας της μαζί με τους μουσικούς και τους χορευτές της. Επίσης είκοσι μία νταλίκες μεταφέρουν τον τεχνικό εξοπλισμό καθώς και τα ειδικά κουτιά για τα δεκατέσσερα κοστούμια που η ποπ σταρ αλλάζει πάνω στη σκηνή.

Σε αυτόν τον κατάλογο των αριθμών προστίθεται και η ομάδα 1.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού που θα συντονίσουν τη ροή αυτού του απαιτητικού, πολύπλοκου και εντυπωσιακού θεάματος. Δεκατέσσερις χορευτές και πέντε μουσικοί δεν αφήνουν την Gaga μόνη της στη σκηνή. Ερμηνεύουν μαζί της τα 24 τραγούδια από το άλμπουμ που βρέθηκε στην πρώτη θέση του Μπίλμπορντ Top 200 δίνοντας και τον τίτλο της περιοδείας της. Αλλά και τα πιο παλιά της εξίσου δημοφιλή τραγούδια όπως τα «Telephone», «Just Dance», «Born This Way», «Bad Romance» η Lady Gaga πρόκειται να τα αφιερώσει στα αγαπημένα της «τερατάκια», τους θαυμαστές της.

Τους οποίους άλλωστε η ίδια φροντίζει να ενημερώνει από τους λογαριασμούς της στο twitter και το Instagram ανεβάζοντας φωτογραφίες με ό,τι κάνει, βλέπει, σκέφτεται και αισθάνεται.

Η 28χρονη σταρ το περασμένο φθινόπωρο πληροφόρησε το πλήθος των ακολούθων της ότι το 2015 σκοπεύει να τραγουδήσει στο Διάστημα. Είδηση που τη συνόδευσε λίγες ώρες αργότερα με το σχετικό ανέβασμα φωτογραφίας της με το πρώτο «ιπτάμενο φόρεμα» στον κόσμο που σχεδίασαν οι στυλίστες συνεργάτες της για την εμφάνισή της στην επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ «ARTPOP».

Πάντως, κάποια σύννεφα δυσφήμησης ενδέχεται να εμφανιστούν άμεσα στον ορίζοντα του βασιλείου της Gaga. Αν η πρώην προσωπική βοηθός της Τζένιφερ Ο’Νιλ παραδώσει το βιβλίο της στον εκδοτικό οίκο Atria Books όπου υπέγραψε συμβόλαιο με τη συμφωνία να γράψει τα πάντα για τη ζωή της στο πλευρό της ποπ σταρ.

Η επαγγελματική τους συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 έληξε απότομα έπειτα από δύο χρόνια όταν η βοηθός μήνυσε την εργοδότριά της για «απλήρωτες υπερωρίες». Εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με την Ο’Νιλ, η Gaga απαιτούσε εικοσιτετράωρη παροχή υπηρεσιών σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Και η Gaga το μόνο που σχολίασε για την είδηση του εκδοτικού γεγονότος ήταν τα εξής: «Η Τζένιφερ νομίζει πως είναι η βασίλισσα του Σύμπαντος. Στη δουλειά μου όμως βασίλισσα του Σύμπαντος είμαι εγώ».