Την κατάργηση των διοδίων ζητούν φορείς της Θεσσαλίας οι οποίοι μετείχαν τη Δευτέρα σε σύσκεψη που συγκάλεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η συντονιστική Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου όπου τρία νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και με την παρουσία βουλευτών από Λάρισα και Μαγνησία, δημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και στη Αστυνομίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από την πολιτεία η κατάργηση των διοδίων και να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους παραχωρησιούχους προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Επίσης να υπάρξει εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (αίτημα που έχει ήδη προ πολλού υποβάλει), προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και, προκειμένου αυτό να είναι εφικτό να υπάρξει και η αντίστοιχη εκχώρηση πόρων. Το πόσο υπολογίζεται με «παλιές τιμές» στα 23 εκ ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις.