Και το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών που ενέχεται σε δολοφονία και ληστείες, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών στη Βοιωτία, συνέλαβαν μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λιβαδειά αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Θηβών.

Πρόκειται για 26χρονο Πακιστανό, φερόμενο και ως αρχηγικό μέλος της σπείρας, δύο ακόμα μέλη της οποίας, ομοεθνείς συνεργοί του ηλικίας 34 και 25 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οπως προέκυψε, οι τρεις συλληφθέντες ενέχονται, μεταξύ άλλων, στη δολοφονία 66χρονου μέσα στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2013 στη διάρκεια ληστείας, στον σοβαρό τραυματισμό 95χρονου έξω από το σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2013, καθώς και σε ληστεία σε βάρος 50χρονου στο σπίτι του, τον Απρίλιο του 2013.

Ο 26χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές. Είχε συλληφθεί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αδίκημα για το οποίο αρχικά προφυλακίστηκε το 2011 για 11 μήνες και στη συνέχεια του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, οι οποίοι παραμένουν ως σήμερα σε ισχύ.