Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους και 271 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Καπνός με «μυρωδιά αερίου» αναδυόταν από αγωγούς αποχέτευσης στις άκρες των δρόμων πριν από τις εκρήξεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Formosa TV, ενώ το ίδιο αναφέρει σε άρθρο της και η εφημερίδα China Times.

Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τεράστιες πυρκαγιές και πολλά αυτοκίνητα είτε να ανατραπούν είτε να καταστραφούν.

Τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι μάχονταν με τις φλόγες, έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Μέλη των σωστικών συνεργείων δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να προσεγγίσουν και να ανασύρουν τραυματίες από βαθύ κρατήρα που προκλήθηκε στο έδαφος.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι κάτοικοι περιέγραψαν την εμπειρία σαν ολόκληρη η περιοχή να είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζιανγκ Γι-Χουά, δήλωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

.