Το άψυχο σώμα ενός εφήβου βρέθηκε στο σύστημα προσγείωσης (τροχών) αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους μετά την άφιξη του αεροπλάνου στη Γερμανία, ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο.

Ο «λαθρεπιβάτης» εντοπίστηκε νεκρός τη νύχτα της Κυριακής κατά τον έλεγχο ρουτίνας στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130J που είχε προσγειωθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, στη Γερμανία, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Το αγόρι βρισκόταν στην πίσω θυρίδα του σκέλους προσγείωσης του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε κατάφερε να κρυφτεί εκεί. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, κατά πάσα πιθανότητα ο ανήλικος είναι αφρικανικής καταγωγής.

«Το C-130J πραγματοποιούσε πτήσεις υποστήριξης στη Διοίκηση των Ενοπλων Αμερικανικών Δυνάμεων της Αφρικής (Africom) με σταθμούς σε ορισμένες χώρες», συνέχισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

Αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε πραγματοποιήσει μια οκταήμερη αποστολή στην Αφρική και μεταξύ άλλων είχε προσγειωθεί και στο Μαλί.

Την έρευνα της υπόθεσης του αγοριού έχουν αναλάβει οι γερμανικές αρχές.

Και άλλες φορές έχουν αναφερθεί περιπτώσεις παιδιών που χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο για να φύγουν από τις χώρες τους, περνώντας απαρατήρητοι από τους ελέγχους. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από