Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ακόμη επτά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που ενέκριναν την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank (το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς) από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010.

Το αδίκημα για το οποίο έχουν κληθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, να παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, είναι αυτό της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και αφού είχε προηγηθεί η προφυλάκισή του για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» της ProtonBank.

Στην αναφορά αυτή την οποία κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Προβόπουλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από