Ο αρχηγός της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2014, Στίβεν Τζέραρντ, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα. Παράλληλα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει στο μέλλον σε κάποιο πόστο της εθνικής ομάδας.

Οι δηλώσεις του Τζέραρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας:

«Απόλαυσα κάθε στιγμή όσες φορές εκπροσώπησα την χώρα μου. Είναι μια λυπηρή ημέρα για μένα, καθώς ξέρω πως δεν θα φορέσω ξανά την φανέλα της εθνικής.

Ωστόσο στοχεύω να συνεχίσω την δυνατή σχέση μου με την ομοσπονδία και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου για την υποστήριξή τους κατά την διάρκεια που αγωνίστηκα για την εθνική. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν κομμάτι της καριέρας μου στην ομάδα, τους προπονητές και το επιτελείο και φυσικά όλους τους παίκτες που είχα την τύχη να αγωνιστώ μαζί τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Ρόι Χότζον που μου έδωσε μόνιμα το περιβραχιόνιο όταν ανέλαβε, κάνοντάς με έτσι τον πιο υπερήφανο άνθρωπο στην χώρα αλλά και να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο.

Ήταν δύσκολη η απόφασή μου, μία από τις πιο δύσκολες που πήρα έως τώρα στην καριέρα μου. Το θέμα με απασχολούσε από την στιγμή που επιστρέψαμε από την Βραζιλία, και πριν πάρω την απόφασή μου μίλησα με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου και τον κόσμο εντός του χώρου που είναι κοντά μου.

Κυρίως, ο Μπρένταν Ρότζερς ήταν φανταστικός και προφανώς πρέπει να φροντίσω το σώμα μου όσο μπορώ για να διασφαλίσω πως μπορώ να δώσω τα πάντα στο χορτάρι. Πρέπει να διασφαλίσω πως θα παίζω σε υψηλό επίπεδο για την Λίβερπουλ και πιστεύω πως πήρα την σωστή απόφασή. Το ότι παίζουμε και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο».

Ο 34χρονος αρχηγός της Λίβερπουλ, είχε 114 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.