Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters μάρτυρας.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, μία ομάδα μαχητών εισέβαλε σε ένα κτήριο στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου και άνοιξε πυρ. «Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν έχουν αναλάβει τον χειρισμό της κατάστασης. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν όταν γνωρίζουμε περισσότερα», δήλωσε η ίδια πηγή.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις αναφορές για την επίθεση στο αεροδρόμιο, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε ένα μαύρο σύννεφο καπνού πάνω από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και άκουσε πολλές εκρήξεις. Ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Την Τρίτη, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 74, στην ανατολική επαρχία Πακτίκα, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.