Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει όσα έγιναν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία, τονίζοντας ότι αγαπάει τον Μέσι αλλά δεν άξιζε να πάρει τη «χρυσή μπάλα», ενώ για την «αλμπισελέστε» είπε πως έδωσε και την ζωή της στο γήπεδο, χωρίς να παραλείψει να επιτεθεί στον Σαμπέγια για την αλλαγή του Λαβέτσι.

«Είμαι λυπημένος, η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια από αυτή την ήττα και λυπάμαι πολύ για τη χώρα μου. Αλλά φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε μία απροσεξία μας στην άμυνα, αλλά σε καμία στιγμή δεν ήταν ανώτερη από εμάς. Μας σεβάστηκαν και αυτό το σεβασμό τον κέρδισαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο» δήλωσε αρχικά ο «Ντιεγκίτο».

«Η ομάδα έδωσε και τη ζωή της. Θέλω να υπογραμμίσω την παρουσία των Γκαράι, Σαμπαλέτα και Ρόχο που ήταν πραγματικοί πολεμιστές».

Στη συνέχεια ο Μαραντόνα αναφέρθηκε στις κινήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της Αργεντινής, Σαμπέγια στο γήπεδο: «Θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Λαβέτσι που έπαιζε πολύ καλά, για να μπει ο Αγκουέρο που ήταν εμφανές πως βρισκόταν εκτός φόρμας.

»Επίσης αν βγάζεις τον Πέρες για να βάλεις στη θέση του τον Γκάγκο δείχνεις ότι έχει ξεκάθαρη πρόθεση να πας για την ισοπαλία. Ενώ αν βγάζεις τον Κλόζε και περνάς στο ματς τον Γκέτσε είναι προφανές ότι σκοπεύεις στη νίκη».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε λανθασμένη της απόφαση της FIFA να πάρει ο Μέσι το βραβείο της «χρυσής μπάλας» λέγοντας την δικιά του προτίμηση: «Αγαπώ τον Λέο και θα του χάριζα και τον ουρανό αλλά είναι άδικο να τον βραβεύουμε για κάτι που δεν άξιζε. Είναι ένα βραβείο προϊόν μάρκετινγκ και μου φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έπρεπε να πάρει το βραβείο ο Χάμες Ροντρίγκες».

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την πορεία της Βραζιλίας στο Μουντιάλ: «Εμείς κατεβήκαμε στον τελικό έχοντας παίξει πέναλτι και αυτοί προέρχονταν από καρναβάλι. Και μιλάω για καρναβάλι επειδή είχαν το κουράγιο να υποστηρίξουν την ομάδα που τους έβαλε επτά γκολ.

»Εμείς χάσαμε τον τελικό δεχόμενοι ένα γκολ ενώ αυτοί αντίθετα δεν θα μπορέσουν να σβήσουν ποτέ τα επτά γκολ που δέχτηκαν».