Η Ολλανδία νίκησε 3-0 στον μικρό τελικό του Μουντιάλ την Βραζιλία και κατέλαβε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. Η ολλανδική ομάδα έφτασε εύκολα στη νίκη, απέναντι σε μία Βραζιλία που πρόσθεσε άλλη μία άσχημη εμφάνιση.

Το παιχνίδι άρχισε με ψυχρολουσία για τους Βραζιλιάνους, καθώς στο 3′ ο Φαν Πέρσι με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την Ολλανδία. Ο Τιάγκο Σίλβα κράτησε τον Ρόμπεν, μόνο που το κράτημα έγινε εκτός περιοχής. Ο αλγερινός διαιτητής Χαϊμουντί όμως έκανε και δεύτερο λάθος σε αυτή τη φάση. Εδειξε κίτρινη κάρτα στον Τιάγκο Σίλβα, αντί για κόκκινη.

Στο 17′ ο Μπλιντ πέτυχε το 2-0 και πλέον η Ολλανδία είχε γίνει το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο. Οι Βραζιλιάνοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ενα σουτ του Οσκαρ που απέκρουσε ο Σίλεσεν (21′) και η ευκαιρία στο 38′ όταν οι Νταβιντ Λουίζ και Παουλίνιο δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν οι μοναδικές φάσεις της Βραζιλίας στο α’ μέρος.

Αλλα και στη συνέχεια το σκηνικό ήταν το ίδιο. Η Βραζιλία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση, ενώ ζήτησε πέναλτι στο 68′ σε σε μαρκάρισμα του Οσκαρ από τον Μπλιντ. Μοναδική καλή στιγμή για την Βραζιλία το σουτ του Ραμίρες (άουτ) στο 60′.Η Ολλανδία διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και τελικά πέτυχε και τρίτο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βαϊνάλντουμ.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57′ Ερνάνες), Λουίς Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Ραμίρες (73′ Χουλκ), Γουίλιαν, Όσκαρ, Ζο.

Ολλανδία: Σίλεσεν (90’+3′ Φορμ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Κλάζι (90′ Φέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Κάιτ, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Ντε Γκουζμάν, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.