Η Σακίρα και ο Κάρλος Σαντάνα θα είναι οι πρωταγωνιστές της τελετής λήξης του Μουντιάλ το βράδυ της Κυριακής, που θα γίνει πριν τον τελικό μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής στο Μαρακανά.

Η Σακίρα θα ερμηνεύσει μαζί με τον Καρλίνος Μπράουν το «λα λα λα», ένα από τα επίσημα τραγούδια του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στην τελετή θα εμφανιστούν επίσης βραζιλιάνοι και ξένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Ιβέτ Ζανγκάλο και Γουάικλεφ Ζαν.

Εμφάνιση-έκπληξη θα κάνει το τοπ μόντελ Ζιζέλ, που θα μεταφέρει στο στάδιο το τρόπαιο του μουντιάλ, πριν την έναρξη του ματς, συνοδευόμενη από τον Κάρλος Πουγιόλ, τον αρχηγό της Ισπανίας στον θρίαμβο της ομάδας του το 2010 στη Νότια Αφρική.

«Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και την έχει επηρεάσει θετικά σε πολλά επίπεδα. Αυτός θα είναι ο τρίτος μου τελικός Μουντιάλ κάτι που είναι μία τρομερή τιμή για εμένα αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνον του 2010 όταν συνάντησα τον έρωτα της ζωής μου στη διοργάνωση. Αν δεν υπήρχε το Μουντιάλ και το ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχε και ο γιος μου» δήλωσε η Σακίρα που από το 2010 έχει σχέση με τον ισπανό διεθνή αμυντικό, Ζεράρ Πικέ και μαζί απέκτησαν τον μικρό Μίλαν.

«Το να είμαι εδώ έχει τεράστια σημασία για εμένα για όλους αυτούς τους λόγους και επιπλέον το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο, άτομα με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και κουλτούρα. Όλοι έχουν έρθει εδώ για τον ίδιο σκοπό, για να πανηγυρίσουν με τον ίδιο τρόπο και να μεταφέρουν τις ίδιες ελπίδες. Ο πατριωτισμός μας μεγαλώνει. Τα πιο βαθιά συναισθήματα προκύπτουν από το ποδόσφαιρο. Είμαι ένα παθιασμένο άτομα και αναγνωρίζω τη σημασία του ποδοσφαίρου» είπε ακόμα η Σακίρα.