Καμία διάθεση να αποχωριστεί το αγαπημένο του λούτρινο που κρατούσε στην αγκαλιά του δεν έδειξε ένας ουραγκοτάγκος ο οποίος κόντεψε να τα κάνει γυαλιά-καρφιά στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ του Παρισιού όταν οι τελωνειακοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν για να διαπιστώσουν αν μετέφερε απαγορευμένες ουσίες.

Οταν το κλουβί του ζώου χρειάστηκε να περάσει τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθεί σε αεροσκάφος με προορισμό τη Χιλή, οι υπάλληλοι θέλησαν να ελέγξουν το λούτρινο αρκουδάκι του. Ομως ο ουραγκοτάγκος, που όπως τον περιέγραψαν ήταν «αρκετά επιβλητικός» αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους το παραχωρήσει.

Παρά την προσπάθεια πολλών υπαλλήλων, δεν εννοούσε με τίποτα να… λογικευτεί. «Κόντεψε να τα σπάσει όλα όταν προσπάθησαν να του πάρουν το λούτρινο» δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

Αφού ο ουραγκοτάγκος ήταν ασυμβίβαστος, αναγκάστηκαν τελικά να συμβιβαστούν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας. Ετσι, πέρασαν δύο φορές ολόκληρο το κλουβί του από ακτίνες Χ και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν έκρυβε κάτι επικίνδυνο ή παράνομο, τον άφησαν να φύγει για τη Χιλή.

Οι ουραγκοτάγκοι, που θεωρούνται απειλούμενο είδος, φτάνουν σε ύψος το 1,5 μέτρο. Κατά μέσον όρο ζυγίζουν μεταξύ 33 και 82 κιλών ενώ το βάρος των αρσενικών μπορεί να ανέρχεται στα 110 κιλά ή και περισσότερο. Το ανώτατο όριο της ζωής τους είναι τα πενήντα χρόνια.