Επτά παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά από τις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι κάτοικοι της Γάζας και το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόνταν.

Πτώματα ανασύρθηκαν από τρία ή τέσσερα κατεστραμμένα σπίτια και όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στους νεκρούς που ανασύρθηκαν ήταν πέντε παιδιά.

Αλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ανέφερε το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις επιθέσεις που έγιναν λίγο μετά τη μετάδοση, από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από παλαιστινιακό έδαφος μέσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας με στόχο πόλεις και κωμοπόλεις στο νότιο Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τις παλαιστινιακές ρουκέτες.

Οι ισραηλινές επιθέσεις διανύουν την τρίτη συνεχόμενη ημέρα τους και από αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, 60 άτομα από τα οποία τα περισσότερα είναι άμαχοι. Το Ισραήλ αναφέρει ότι ένοπλοι της Χαμάς εκτόξευσαν πάνω από 200 ρουκέτες που στόχευσαν βαθιά στην ενδοχώρα του Ισραήλ και οι επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας είναι η απάντηση στις εκτοξεύσεις των ρουκετών.