Πάπας Φραγκίσκος εναντίον επίτιμου πάπα Βενέδικτου. Ετσι χαρακτηρίζει ο ιταλικός Τύπος τον τελικό του Μουντιάλ Γερμανία-Αργεντινή που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Μαρακανά.

Η αναφορά, βέβαια, είναι για τον αργεντινό πάπα Φραγκίσκο και στον επίτιμο, γερμανό ποντίφικα, Βενέδικτο. Ωπως είναι γνωστό, και οι δύο διαμένουν στο Βατικανό, λίγες εκατοντάδες μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, έχουν αναρτήσει αμέτρητες φωτογραφίες και των δυο προσπαθώντας να ερμηνεύσουν με χαριτωμένο και πνευματώδη τρόπο την απρόβλεπτη αυτή παράμετρο της αθλητικής αναμέτρησης.

Ο Φραγκίσκος είναι οπαδός της ομάδας Σαν Λορένσο του Μπουένος Άιρες, και όταν ήταν αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας της Αργεντινής συναντούσε συχνά τους παίκτες της.

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όμως, υποσχέθηκε στην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ να κρατήσει «ουδέτερη στάση».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, τώρα που η Βραζιλία αποκλείσθηκε και η εθνική ομάδα του ποντίφικα προκρίθηκε στον τελικό, πρόκειται να στηρίξει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Το ερώτημα είναι αν ο Φραγκίσκος και ο Βενέδικτος θα παρακολουθήσουν μαζί τον κυριακάτικο τελικό. Αλλωστε, δεν παύουν να είναι και φίλαθλοι.

Προς το παρόν, το Βατικανό δεν αφήνει να διαρρεύσουν επίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα, όμως, με την ιταλική τηλεόραση Rai, o Πάπας Φραγκίσκος, έως τώρα, φέρεται να παρακολούθησε όλους τους κρίσιμους αγώνες της Αργεντινής και φυσικά δεν μπορεί να μην παρακολουθήσει και τον τελικό.