Τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

«Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα» είπε για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξήγησε «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν «Βελουχιώτης» στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή γραμμής, λέγοντας ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, χθες, μίλησε για «απένταξη» από το Μνημόνιο.

Αναφερόμενη στις επαφές με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία «διαρκή διαπραγμάτευση» με την τριμερή και ότι «τα αποτελέσματα ουσιαστικά φαίνονται», με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.

Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στον συνδικαλιστικό νόμο, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως αυτά τα ζητήματα τίθενται γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν το ρόλο τους. «Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα γίνονταν αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και θα βρεθεί η κοινή γραμμή.