Η Opel παρουσίασε σήμερα το πρωί τη νέα γενιά Corsa. Το μικρό μοντέλο της διακρίνεται για τη νέα εμφάνιση της, τους σύγχρονους κινητήρες και τα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας. Η ολοκαίνουργια, πέμπτη γενιά αναμένεται να συνεχίζει με επιτυχία μια ιστορία 32 χρόνων, η οποία μετρά 12 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στην Ευρώπη. Η επίσημη πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο πολυαναμενόμενο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Σε μήκος θα αγγίζει τα 4 μέτρα, με το εσωτερικό του να μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες. Θα προσφέρεται σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση.

Στη νέα φυσιογνωμία του κυριαρχούν προβολείς σχήματος ‘φτερού’ με τα φώτα ημέρας LED. Θα προσφέρεται με νέα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης για ακόμη καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών σε λακκούβες και ανώμαλο οδόστρωμα, διασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική άνεση για μικρό αυτοκίνητο. Στα ατού του νέου μοντέλου προσθέστε και το νέο τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo κινητήρα της Opel, ο οποίος ήδη πληροί τα πρότυπα Euro 6 και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 90 και 115 ίππους. Ο νέος, τρικύλινδρος κινητήρας εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop. Επίσης, θα υπάρχουν τα μοτέρ βενζίνης 1.2 λτ και 1.4 λίτρων ενώ σε ντίζελ δεσπόζει ο οικονομικός 1.300αρης των 75 ίππων αλλά και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση με το ίδιο μοτέρ που θα αποδίδει 95 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου καθώς και το νέο Easytronic 3.0 που προσφέρει βελτιωμένη, πιο ομαλή απόκριση.

Το νέο Corsa λανσάρει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όπως η εμπρός κάμερα Opel Eye με Road Sign Recognition (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων που τα προβάλλει στο ταμπλό), αλλά και το Advanced Park Assist που εκτελεί αυτόματα ελιγμούς διεύθυνσης στο παρκάρισμα με την κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera).