Το Ποτάμι έχει αξιοπρεπέστατη στάση, δεν έχει ανάγκη «λαθροχειρίας» κοινοβουλευτικών εδρών, δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Τσατσόπουλοςείπε ούτε του έγινε πρόταση, αλλά ούτε υπήρχε και περίπτωση να δεχθεί να γίνει ένας «άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του Ποταμιού στην παρούσα Βουλή.

Ο κ. Τατσόπουλος, είπε πως είναι «πολύ κοντά» με το Ποτάμι και πως θα είναι τιμή του όταν γίνουν εκλογές να είναι υποψήφιος ως συνεργαζόμενος, ωστόσο δεν πρόκειται να αυτοπροταθεί.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής, ξεκαθάρισε πως στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συνταχθεί με το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου όπως είπε να μην υπάρξει καμία σκιά ή υπόνοια ότι θα παίξει κάποιο ρόλο.

Τόνισε πάντως, πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής Προέδρου, καθώς όλοι έχουν χρησιμοποιήσει το θεσμό για να προκαλέσουν εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από την παρούσα σύνθεση της Βουλής.

Για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Ο κ. Τατσόπουλος, είπε πως συντάσσεται με την προσπάθεια για τη συγκέντρωση 120 ψήφων προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Τόνισε πως ο λόγος για αυτή του την επιλογή, είναι πως η κυβέρνηση «κατεβάζει» στην ολομέλεια της Βουλής Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένων και ένα τέτοιο σημαντικό νομοσχέδιο «ανεξαρτήτως της ουσίας» το φέρνει στο πρώτο θερινό τμήμα της βουλής.

Χαρακτήρισε τη διαδικασία αυτή ως «ξεπέτες» και «αρπαχτές» και σημείωσε πως η κυβέρνηση στα θερινά τμήματα έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει όποιον βουλευτή «της κουνηθεί».

Όπως είπε, το θέμα δεν είναι διαδικαστικό αλλά πολιτικό, καθώς πρέπει ο κάθε ένας βουλευτής να αναλάβει και τις ευθύνες του με την ψήφο του. Για την ουσία του νομοσχεδίου δεν τοποθετήθηκε, ωστόσο σημείωσε πως «δεν είναι «άσπρο – μαύρο» καθώς έχει θετικά και αρνητικά η απελευθέρωση της ενέργειας».