Σχεδόν δύο στους τρεις γάλλους πολίτες, ποσοστό 65% δεν θέλουν ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017. Εν τούτοις ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει στο 70% εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα το κάνει τελικά, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien και του iTV-Aujourd'hui en France.

Στην ερώτηση αν θα ήθελαν ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017, το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν «όχι», το 33% «ναι», ενώ το 2% δεν απάντησε. Οι πολίτες όταν κλήθηκαν να απαντήσουν αν νομίζουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2017, το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», που είναι κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάτω από το ποσοστό του Μαρτίου, έναντι του 28% που απάντησε "όχι" και του 2% που δεν απάντησε

Στην ερώτηση αν νομίζουν ότι «με τις τρέχουσες υποθέσεις, το UMP μπορεί ακόμη να στέλνει τον Νικολά Σαρκοζί" ως υποψήφιος για την προεδρία, το 57% των γάλλων απάντησε αρνητικά, έναντι του 41% που απάντησε θετικά. Η έρευνα διεξήχθη αφότου ο Νικαολά Σαρκοζί κρατήθηκε κατηγορούμενος για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.
Η έρευνα επίσης διεξήχθη σε δείγμα 1.057 ατόμων και έγινε τηλεφωνικά αλλά και μέσω του διαδικτύου στις 3 και 4 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από