Τον γύρο του κόσμου κάνουν από την Πέμπτη οι φωτογραφίες με τους δυο άντρες που κρατούν συγκινημένοι στην αγκαλιά τους ένα νεογέννητο παιδάκι, το οποίο έχουν αναλάβει να μεγαλώσουν μαζί, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Η σκηνή αποτυπώθηκε από την καναδή φωτογράφο Λίντσεϊ Φόστερ, η οποία σημείωσε στη σελίδα της στο Facebook ότι «δεν μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν κοντά και έζησαν αυτήν τη μοναδική στιγμή».

Μιλώντας για την παρένθετη μητέρα, εξέφρασε την ελπίδα οι εικόνες να προκαλέσουν τον θαυμασμό του κόσμου για την απόφασή της και την προσφορά της.

«Δάκρυσα μπροστά σε αυτές τις σκηνές» συμπλήρωσε η φωτογράφος και πρόσθεσε ότι οι δύο άντρες θα γίνουν εκπληκτικοί γονείς διότι, εκτός άλλων, έχουν ενημερωθεί επισταμένως και έχουν διαβάσει πάρα πολλά για την ανατροφή των παιδιών.

«Γεννήθηκε στη διάρκεια τουWorld Pride»

Οι δύο μπαμπάδες ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω για να έχουν σαρκική επαφή με το μωράκι, η οποία θεωρείται ότι το ωφελεί και του προσφέρει ηρεμία.

Η ανάρτηση των φωτογραφιών στο Facebook έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο και χιλιάδες ήταν όσοι έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους αλλά και τις αντιρρήσεις τους.

Ευχαριστώντας οι δυο γονείς, ο BJ Barone και ο Frankie Nelson, όσους συμμετείχαν με αυτόν το έμμεσο τρόπο στη γέννηση του μικρού Milo, ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για μια μοναδική, ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους.

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα όμορφο και υγιές παιδί» ανέφεραν, προσθέτοντας ότι διαφωνούν με τα αρνητικά σχόλια «τα οποία είναι πολύ λιγότερα από τα θετικά».

«Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της γνώμη του. Για μας είναι μια στιγμή αγνής αγάπης και αποδοχής. Το παιδί περιβάλλεται από ανιδιοτελή αγάπη και θα μεγαλώσει γνωρίζοντας διαφορετικούς τύπους οικογένειας, μαθαίνοντας την ιδιαιτερότητα» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

«Ο Milo γεννήθηκε στη διάρκεια του World Pride και αυτές οι εικόνες αποτυπώνουν όλα όσα σχετίζονται με την υπερηφάνεια. Η αγάπη δεν ξεχωρίζει χρώμα, γένη ή σεξουαλικούς προσανατολισμούς» καταλήγουν.