Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Γουίμπλεντον την Κυριακή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έκαμψε την αντίσταση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στο αρχαιότερο τουρνουά τένις.

Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε, όμως ισοφαρίστηκε και στη συνέχεια δόθηκε μια μεγάλη μάχη (ο αγώνας κράτησε τρεις ώρες και δύο λεπτά) μέχρι το τελικό 3-1 (6-4, 3-6, 7-6, 7-6).

Αν και η εκκίνηση ήταν καλή για τον Νόλε, στη συνέχεια ο Βούλγαρος ανέβασε πολύ την απόδοσή του και έβαλε πολύ δύσκολα στον αντίπαλό του, ισοφαρίζοντας τα σετ. O Τζόκοβιτς πήρε εκ νέου προβάδισμα, κατακτώντας με κόπο το tie break στο τρίτο, ενώ στο τέταρτο… έσπασαν καρδιές.

Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν ξανά στη… ρώσικη ρουλέτα, με τον Ντιμιτρόφ να έχει τέσσερις (οι τρεις συνεχόμενες) ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια και να το οδηγήσει σε πέμπτο σετ, να τις χάνει όλες και ο Τζόκοβιτς να παίρνει την πρόκριση στο δεύτερο match point του.

Αντίθετα, ο Φέντερερ δεν είχε ορεξη για αστεία και επικράτησε του Καναδού Μίλος Ράονιτς με 6-4,6-4,6-4. Ο ελβετός τενίστας θα αγωνιστεί για ένατη φορά σε τελικό του Γουίμπλεντον, ενώ έχει κατακτήσει επτά φορές το τρόπαιο. Οι δύο τενίστες θα αγωνιστούν για 12η φορά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ και στα προηγούμενα ένδεκα παιχνίδια ο Φέντερερ έχει έξι νίκες.