Στην καταψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και το περίφημο άρθρο που εμπλέκεται με την τύχη της «Αγια-Σοφιάς», του γηπέδου της ΑΕΚ, καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η απόφαση επί του θέματος του γηπέδου, που ταλάνισε επί μακρόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ελήφθη έπειτα από… ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε χθες μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Τα 21 μέλη της Γραμματείας, τα οποία ψήφισαν για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο προτάσεων στην οθόνη του υπολογιστή τους: της πρότασης 1 και της πρότασης 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 1 είναι η σκληρή γραμμή συνολικής καταψήφισης του Ρυθμιστικού, την οποία στήριξαν η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, η Ανάσα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρούντι Ρινάλντι. Η πρόταση 1, την οποία παρουσίασε προχθές στα μέλη της Γραμματείας ο Αλέκος Καλύβης, φαίνεται μάλιστα ότι πλειοψήφησε οριακά, με το «σκορ» της ψηφοφορίας να καταγράφεται 11-10.

Εχοντας αυτή την απόφαση η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου –αρχιτέκτονας, πρώην διευθύντρια της Πολεοδομίας, και όχι φαρμακοποιός, όπως εκ παραδρομής γράφηκε χθες στα «ΝΕΑ» –αναμένεται να ανακοινώσει την καταψήφιση του Ρυθμιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό στην πρώτη ανάγνωση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασαν διαφορετική άποψη, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το άρθρο 81 και τον δεύτερο να λέει το αντίθετο.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε χθες με τη βοήθεια της τεχνολογίας φαίνεται ότι τελικά δικαιώνει την άποψη του κ. Αποστόλου, αλλά και τη νεοεκλεγείσα δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξέφρασε σε όλους τους τόνους τη διαφωνία της με τον αποχαρακτηρισμό του Αλσους και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ χωρητικότητας 32.000 θεατών.

Παρότι χρειάστηκε να ψηφίσουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για να βγει απόφαση, η πρόταση νούμερο 2 την οποία εισηγήθηκε ο Τάσος Κορωνάκης επί της ουσίας διαφοροποιούνταν μόνο στο εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψήφιζε το Ρυθμιστικό, αλλά στη συνέχεια θα κατέθετε τις δικές του τροπολογίες για να βάλει όρους και προϋποθέσεις κατασκευής του γηπέδου με απώτερο στόχο να μην αποψιλωθεί το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, πάντως, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, ζητώντας να αποσπαστεί η επίμαχη διάταξη από το Ρυθμιστικό και να έρθει εκ νέου στην Ολομέλεια, είτε σε άλλο νομοσχέδιο είτε αυτοτελώς.

«Και στο κάτω κάτω, εμείς δεν λέμε όχι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά γιατί να μη γίνει 28.000 αντί για 32.000 θέσεων;» τόνισε χθες μέλος της Γραμματείας.