Μήνυμα προς τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απεύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το μεσημέρι με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (EΣΕΕ).

Ο υπουργός κάλεσε τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ να μην προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στην αγορά και στον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως είπε « η ελληνική οικονομία δεν αντέχει και άλλα προβλήματα τη στιγμή που ο τουρισμός πάει καλά».

Ο κ. Δένδιας στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος ενώ δήλωσε ότι

ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να μεταφερθεί ρευστότητα και μέσω του ΕΣΠΑ στη μαχόμενη για την επιβίωσή της επιχείρηση όπως είπε. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να διασώσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσουμε την αύξηση της ανεργίας και να την μειώσουμε.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε ότι ο υπουργός έδειξε τη διάθεση να συζητήσει για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισημαίνοντας ότι οι έμποροι βρήκαν ένα σύμμαχο , αφήνοντας με τον τρόπο αυτό αιχμές κατά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.