Το Τέταρτο ραδιοφωνικό Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (τo γνωστό από την εποχή της ΕΡΤ Kosmos FM)  ξεκινάει να εκπέμπει και πάλι από την Τρίτη.
 
Θα ακούγεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη, στους 93.9 FM, ενώ στην Αθήνα θα βγαίνει στις γνωστές συχνότητες 93.6 και 107 συν, πλέον, αυτή των 106.7.

Και, σύντομα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ, θα αναμεταδίδεται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επικεφαλής του θα είναι ο Γιάννης Δημητριάδης.

Πλέον, από τα εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα της εταιρείας - διαδόχου της ΕΡΤ «απουσιάζει» μόνο το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο, επίσης σύντομα θα αρχίσει να εκπέμπει.    

Η επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής:

«Ο Kosmos, ο σταθμός που έβαλε στα ραδιόφωνα και τις ζωές μας τις μουσικές του κόσμου, επιστρέφει στον «αέρα» των FM, από το πρωί της Τρίτης στους 93,6, τους 106,7 και τους 107 στην Αθήνα, αλλά πλέον και από τη συχνότητα των 93,9 στη Θεσσαλονίκη.

»Η latin και η reggae, η μουσική των βραζιλιάνικων favelas και οι ήχοι από την Αφρική, τα σύγχρονα ρεύματα, οι νέες φωνές, η ευρωπαϊκή τραγουδοποιία, η jazz, η soul και όλα τα χρώματα της μουσικής παίρνουν ξανά τη θέση τους στις συχνότητες του Kosmos για όλο το καλοκαίρι, μαζί με προτάσεις για τη ζωή στην πόλη, τη μαγειρική, την τεχνολογία, τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τα πιο ενδιαφέροντα event.

»Κάθε μέρα, οι ακροατές του Kosmos θα μπορούν να απολαμβάνουν επιλεγμένες μουσικές από όλον το πλανήτη, καθώς και μεταδόσεις συναυλιών jazz και folk-ethnic από τον ευρωπαϊκό χώρο σε συνεργασία με την EBU, όσο και εγχώριων μουσικών γεγονότων.

»Παράλληλα, στο καθημερινό πρόγραμμα εντάσσονται και ενδιαφέροντα, χρηστικά ένθετα με προτάσεις για έξοδο και πολιτιστικές δράσεις, νέα από τον χώρο της τεχνολογίας και των social media, συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου, αλλά και μουσικο-ιστορικές αναδρομές στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα κάθε μέρας.

»Μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, το σήμα του Kosmos θα επεκταθεί και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καλύπτοντας - για πρώτη φορά - μεγάλο μέρος της επικράτειας, ενώ από την πρώτη στιγμή που θα βγει στον αέρα, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούν διαδικτυακά το live streaming του σταθμού, μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ www.nerit.gr.

Το Τέταρτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, ο Kosmos,  βγαίνει στον αέρα με ένα ολοκαίνουριο σήμα, το οποίο - όπως τα σήματα του Πρώτου και του Τρίτου - φέρει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα, μια ελεύθερη διασκευή του «Τσοπανάκου» σε ρυθμό τζαζ και swing.

Το πολύχρωμο ραδιόφωνο που μεταδίδει τους ήχους της μητρόπολης για τους ανθρώπους με ανοιχτό βλέμμα, μετά από ένα «καλό καλοκαίρι μαζί του», από τη νέα σεζόν θα εκπέμπει πλήρες πρόγραμμα με τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από